Thom te Braaf

Standaard

Het busje komt zo. Opgewekt en optimistisch als altijd stapt Thom de Graaf woensdag de bus in, zijn eigen bus. De mannetjesmakers van de bedaarde D66-revolutionair hebben zichzelf in creativiteit overtroffen.

Politiek Den Haag moppert steeds luider over het plan om in 2006 alle burgemeesters te ontslaan en verkiezingen voor die baantjes uit te schrijven. Tijd voor een beetje uitleg van de kant van de bedenker van het plan, Thom de Graaf. Dat kan zo´n minister natuurlijk op een persconferentie doen, maar dan komt er geen kip naar hem luisteren. Vandaar een trucje, bekend van verkiezingen: huur een bus, laad het ding vol met goedgemutste journalisten en cameralieden, reis gezellig stad en land af en vertel steeds hetzelfde verhaal. Leuk plaatje, leuk praatje: klaar is Kees.

Wel een beetje jammer dat De Graaf niemand kan overtuigen tijdens zijn bliksembezoekjes, maar ja, die burgervaders vrezen natuurlijk gewoon voor hun eigen hachje. Netto resultaat van het schoolreisje van Thom en zijn vrienden van de media: gratis publiciteit, niemand overtuigd. Toch een beetje vreemd voor een politicus die te pas en te onpas waarschuwt tegen hypes en beeldvorming.

En als de profeet van de democratie ´s avonds zijn bus parkeert, blijkt de dag nog op een totale sof uit te lopen ook. In een ander gezellig zaaltje in Dordrecht kondigt VVD-aanvoerder Van Aartsen doodleuk aan met de hele coalitie om tafel te gaan om eens lekker te sleutelen aan de slappe plannen voor de gekozen burgemeester. Daar moet toch iets beters van te bakken zijn, denkt Van Aartsen. Thom te Braaf mag natuurlijk ook aanschuiven bij dat gesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s