Oranje bus voor Nederlandse Zuid-Afrikanen

Standaard

„Onze bus is nog mooier dan de echte Oranjebus”, grinnikt Marco Keijzers. Bij elf Nederlandse managers die in Zuid-Afrika werken en in hetzelfde wooncomplex in Johannesburg wonen, is de Oranjegekte al maanden geleden in de kop geslagen. Met een oranje bus reizen ze het Nederlands elftal achterna door het uitgestrekte Zuid-Afrika. „Onderweg luisteren we naar André Hazes”, zegt Keijzers, werkzaam bij het consultancybureau Sustainability Solutions.

„Het idee ontstond in november op een feestje bij één van ons”, aldus Jan Hoogstra, die voor Philips Lighting in ’Joburg’ is gestationeerd. „We zagen al aankomen dat de vluchten naar de wedstrijden ontzettend duur zouden worden, dus we wilden een andere manier vinden om Oranje te volgen.” Een vliegtuig charteren bleek te duur, de dubbeldekker die het elftal wilde kopen en strippen ging niet harder dan 40 kilometer per uur en een derde plan viel ook in duigen.

„Toen kwamen we bij deze bus uit, compleet met vergadertafel en dvd-speler”, aldus Hoogstra. „Ik kan je wel zeggen: hij is prachtig!” Zoals wel vaker bij spontane initiatieven liepen de kosten voor de Nederlandse Zuid-Afrikanen op een gegeven moment gigantisch uit de hand. „Toen hebben we naar sponsors gezocht en dat is verrassend goed gegaan”, aldus een tevreden Hoogstra. „Ik ben blij dat het gelukt is. Je wilt niet weten hoe onze vergaderingen verliepen, met elf haantjes… De vonken vlogen ervan af.”

Keijzers merkte afgelopen vrijdag al hoeveel bekijks de oranje bus trekt. „De sfeer is geweldig – iedereen maakt foto’s, iedereen zwaait.” Behalve de elf zijn echtgenotes en vrienden ook welkom, en de sponsoren natuurlijk. Hoogstra: „We hebben vertrouwen in het Nederlands elftal. Ik denk dat we zeker de halve finale halen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s