Moderne ossenwagens

Standaard

Hotels zijn ongezellig, lodges zijn duur en caravans zijn oubollig. De jongste vakantierage in Zuid-Afrika is dan ook een stuk avontuurlijker: offroad-aanhangwagens. De luxueus uitgeruste 4×4-trailers zijn een knipoog zijn naar de ossenwagens van weleer.

Na een lange dag hobbelen over zandwegen in het adembenemende Namibische landschap is het tijd om het kamp op te slaan. Het zeil op het dak van de trailer vouwt uit tot grote, luxueuze tent. Uit de zijkanten worden lades keurig gesorteerd voedsel en een gasfornuis getrokken. En uit de koelkast in het neusdeel komt de brandewijn en cola te voorschijn. Moeder de vrouw zet salades en een thuis voorbereid aardappelgerecht klaar en de mannen gooien de ‘boerewors’ op de ‘braai’. Welkom in de hemel van de blanke Afrikaner.

Klik hier voor het hele artikel (pdf)

Reacties zijn gesloten.