Droomhuis in de bush

Standaard

Wonen tussen de zebra’s en de olifanten is voor velen een droom. Geen wonder dat steeds meer Nederlanders een huis op de Zuid-Afrikaanse savanne kopen of bouwen. Jong en oud zwichten voor de rust en ruimte, weg van de Hollandse hectiek, files en miezerregen. En wat begint als vakantiehuis, eindigt vaak als nieuwe levensbestemming.

Een takje kraakt en voetstappen klinken steeds dichterbij. Het is aardedonker en behalve het onheilspellende stapgeluid is het muisstil in het bos. Het gezin Elbertse ligt in bed in hun nieuwe droomhuis, maar van slapen komt het niet. Ze hadden de waarschuwingen over onveiligheid in Zuid-Afrika in de wind geslagen en een huis in de bush gekocht. Gewapend met een zaklamp besluit vader Jurgen poolshoogte te nemen…

Meer lezen over Nederlanders in de bush? Klik… HIER!

Reacties zijn gesloten.