Verloren paradijs

Standaard

Steenrijke westerlingen bouwen er hun vakantiehuizen, straatarme Mozambikanen profiteren vooralsnog volop mee van de bedrijvigheid. Het enige wat ontbreekt in het even paradijselijke als achtergebleven Machangulo zijn de onbekommerd vrolijke kreten van drie blonde prinsesjes uit Wassenaar en hun koninklijke ouders. „Maar wij hebben prins Willem-Alexander al meer dan een jaar niet gezien. Niemand hier snapt waarom!”

Regenwulpen scheren langs en een koppeltje vale strandplevieren pendelt energiek tussen branding en duinen aan de westkust van het Mozambikaanse schiereiland Machangulo. Paul David Hewson (52) logeerde hier onlangs in de strandvilla die prins Willem-Alexander liet bouwen. De walvissen en zeeschildpadden liep hij mis, maar daar was het hem ook niet om te doen. Net als de prins en een select gezelschap rijkaards hunkert de Ierse artiest af en toe naar een zonovergoten stek in Verweggistan ’where the streets have no name’. En waar niemand hem herkent als U2-zanger Bono.

Ruim tweeënhalf jaar na het eerste bezoek van De Telegraaf reisden we opnieuw door het mulle zand van het beeldschone Maputo olifantenreservaat naar Santa Maria, het dorpje op de punt van landtong Machangulo. Lees het hele verslag HIER (pdf).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s